top of page
  • Szerző képebeavatasialmok

Barlang

Ha az alapok már megvannak, akkor mélyebbre lehet merülni a tudatalatti világba, erre kiváló szimbólum a barlang, mely ősidők óta fontos beavatási helyszín. Legtöbbször egy barlang bejárata jelenik meg, amelybe nem lehet belátni a sötét miatt. A sötétség már önmagában feszültséget teremthet, és ezt fokozhatja, ha a barlang lakott. Előfordulhat, hogy a lakó, ami lehet oroszlán, medve, vagy valamilyen mitológiai szörny, rendkívül agresszíven viselkedik. Ilyenkor két lehetőség közül lehet választani: vagy a totemállathoz hasonlóan meg kell szelídíteni, vagy fel kell vele venni a küzdelmet és le kell győzni. Mindkét út járható, egyik sem könnyebb, vagy nehezebb, mint a másik. Végül beléphetünk a barlangba, ami ekkor már kevésbé lesz sötét és fenyegető. Többnyire valamilyen világító eszközzel fel lehet fedezni, és sokszor gyönyörű cseppkőbarlanggá változik. Ezt követően visszatérhetünk a fényre. A szimbólum ereje pont ebben a visszatérésben rejlik, mely a természeti népeknél mindig az újjászületés szimbóluma volt.

A meditációban a barlang nagy segítség lehet, ha valaki valamilyen múltbeli félelem miatt nem mer döntést hozni, vagy valamilyen régóta áhított dolgot megvalósítani. Olyan erőt érez majd magában ezáltal, hogy bármire képes, és maga mögött tudja hagyni a múlt berögzült árnyait.

Ha úgy érzed, megérett az idő behatolni a föld gyomrába, érdemes valamilyen kezdő barlangász útvonalat szakértő vezetés mellett kipróbálni, melyről bővebb információt itt találsz, vagy ha ez még túlságosan merész vállalkozásnak tűnik, tapasztald meg a barlangi túrát egy vezetett meditáció során!



29 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Fa

Malom

Ház

bottom of page